Lahden Blues Mafia ry

Facebook - Lahden Blues Mafia Ry

Grand blues 2014

Piazza Blues 2014

Piazza Blues 2014

Pihatto Blues 2013

Grand Blues Festival 2012

Grand Blues Festival 2011

Grand Blues Festival 2011

Blues Pikkujoulut

GRAND BLUES FESTIVAL 2014
Lahden Seurahuoneella 12.4.2014

Ruthie Foster
Pääesiintyjänä ensimmäistä kertaa Suomessa vieraileva urbaanin bluesin kuningatar Ruthie Foster. Meriiteissä löytyy mm. useita Grammy-ehdokkuuksia, Blues Female Artist of the Year 2013 sekä Blues Music Award -palkintoja vuosilta 2010–2012. Ruthien rajoja rikkova tyyli on tuonut paljon uusia diggareita bluesin pariin ja hänen tuotantoonsa kannattaa tutustua, vaikka blues ei olisikaan maailman tärkein asia.

Alvin Youngblood Hart
"Muusikkojen muusikkona" tunnetun amerikkalaisen Alvin Youngblood Hartin vierailua on myös odotettu hartaasti. Luvassa monisärmäisiä sinisäveliä, joita ovat ylistäneet kaikki Bob Dylanista Eric Claptoniin.

Kathmandu Blues Band
Kotimaista kuninkuusluokkaa edustaa Kathmandu Blues Band. Verevää, viihdyttävää ja rivakkaa bluesia laidasta laitaan. Monissa liemissä keitetty kokoonpano hoitaa hommansa pilke silmäkulmassa ja lavalla ei seisoskella turhan panttina.

Million Dollar Tones
Vauhdikasta rock’n’rollia ja rhythm & bluesia roimalla asenteella. Tämän ison kokoonpanon ohjelmisto koostuu 50-luvun klassikoista ja omista sävellyksistä. Yhtyeen jäsenet tulevat Riihimäeltä ja Helsingistä. Luvassa energistä bilemeininkiä.

Pekka Airos
Lahtelainen bluestrubaduuri Pekka Airos luo "sinistä sisäänheittotunnelmaa" varsin laaja-alaisesti ja bluesin perinteistä ammentaen. Komeat coverit ja tyylikäs oma tuotanto starttaa illan mukavasti käyntiin.

Liput 25 €, ennakkomyynti Lahden Seurahuone ja Keskusmusiikki,
Hämeenkatu 23 (Veskun kulma)
Blues Mafian jäsenille (vain ovelta) 15 €
ESS-kestotilaajan etulippu 20 €, ennakkomyyntinä vain Keskusmusiikista
S-etukortilla 22 €, ennakkomyyntinä vain Lahden Seurahuoneelta

Seuraa tilannetta vaikkapa Facebookissamme.

Lataa lehdistötiedote tästä (doc) »Piazza Blues kiittää!

Iso kiitos kaikille mukana olleille - ihanalle yleisölle ja loistaville artisteille. Piazzan suosio yllätti kaikki. Parhaimmillaan meno oli suorastaan hurmoksellista bailaamista kuumien rytmien tahdissa. Ja toisessa ääripäässä yleisö oli hiljaa kuin körttikirkossa - vaikka tupa oli täynnä - ja seurasi lumoutuneena virtuoosimaista instrumenttien hallintaa. Tämä oli niin hienoa ja rohkaisevaa, että melkoisella varmuudella uskallamme luvata tapahtumalle jatkoa.Lahden Seurahuoneen Piazzalla
PIAZZA BLUES 2014

24.01.
UPLIFTERS: Jo'Buddy, Tommi Laine & Down Home King III
HAUKI BLUES BAND & Jonas Metsäkylä

14.02.
LITTLE WILLIE & NIGHT TRAIN
PAAVO PESONEN

07.03.
OLLI HAAVISTO & TIMO KÄMÄRÄINEN

Vapaa pääsy, Show Time klo 21.00

Lataa lehdistötiedote tästä (doc) »
Lahden blues mafia esittää:
Bobby Radcliff (USA)

to 1.11.2012 Club Chicago
Lahti, Vesijärvenkatu 11, Vapaudenkadun kulma
Ovet auki klo 18, showtime 21:30
Liput 8 euroa (jäsenet 5 euroa) ovelta, ei ennakkomyyntiä
Tule ajoissa paikalle, klubi on pieni ja paikkoja on rajoitetusti.

Newyorkilaiskitaristi ja laulaja Bobby Radcliff on viime vuosina onnistunut pysyttelemään piilossa suurelta julkisuudelta ja keikkaillut harvakseltaan kotiseutujensa ulkopuolella. Niinpä hän onkin hyvin mielenkiintoinen vieras myös täällä Lahdessa. Radcliff tunnetaan erityisesti Chicagon West Side –tyylin mestarina ja hän onkin perehtynyt tuohon Chicagobluesin soulimpaan tyyliin legendaarisen Magic Samin opastuksella. Radcliff lähti nuorena poikana Chicagoon etsimään idoliaan ja yllätyksekseen löysikin Magic Samin sairaalasta toipumassa lievästä aivoinfarktista. Magic Samin opastuksella Radcliff kehitti oman tunteikkaan soitto- ja laulutyylinsä, joka perustuu selkeään ja ytimekkääseen ilmaisuun.

Radcliff on julkaissut vuosikymmenten kuluessa useita erinomaisia levyjä, muun muassa arvostetulle Black Top Records –bluesyhtiölle. Hän on myös työskennellyt muun muassa Roomful of Blues –kitaristi Ronnie Earlin, huuliharppuvirtuoosi Mark Hummelin sekä Muddy Watersin luottokitaristi Bob Margolinin kanssa. Suomessa Radcliff esiintyy nyt toista kertaa mukanaan pohjoismainen all-star –kokoonpano.

Bobby Radcliff (US) – voc, gtr
Jonne Kulluvaara – gtr
Magnus Lanshammar (SWE) – bass
Mikko Peltola – drsLue Markku Ahon (Blues Finland 4.4.2012) erinomainen raportti Grand Blues Festival 2012 -tapahtumasta täältä >>Legendaarinen Grand Blues 2012 -festivaali tarjoilee jälleen korkeatasoisen kattauksen rytmimusiikin helmiä USA:sta ja kotikentältä Sokos Hotel Lahden Seurahuoneella lauantaina 31.3.2012 klo 20-03. Tuttuun tyyliin käytössämme on koko Seurahuone. Päälavan ohella esiintyjistä voi nauttia Night-yökerhossa sekä Memphis-baarissa - koko ajan soi ja tapahtuu. Grand Blues -festareilla ei turhaan synkistellä, vaan se on iloinen ja kevään tärkein tapahtuma kaikille rytmimusiikin ystäville - olitpa sitten bluesdiggari tai et.

Tervetuloa!Taitoa ja loistavaa esiintymiskykyä:
Eden Brent (USA)

Palkittu ja ylistetty "Miss Boogaloo" antaa pianolle ennennäkemätöntä kyytiä ja laulaa niin, että niskavillat nousevat pystyyn. Eden Brent on hyvin eloisa ja välittömän häpeämätön ja sopivan hullu tyyppi, joka tekee juuri niin kuin itse tahtoo. Kuin rokkistara blues-asenteella. Kainous on tästä leidistä kaukana!

Sähikäinen soittaa pianoa sellaisella mestarillisella otteella, että oksat pois. Eden Brent tulee Mississippin deltalta, missä blues on syntynyt. Hän aloitti pianonsoiton opiskelun jo nuorena, mutta hänen uransa merkittävin käännekohta tapahtui tytön tutustuessa boogiepianisti Boogaloo Amesiin. Nuoren valkoisen tytön ja ikääntyneen mustan miehen välille muodostui ystävyyssuhde, joka kesti vanhan mestarin kuolemaan asti. Boogaloo Ames opetti nuorelle perinteenjatkajalle kaikki soittoniksinsä ja kaksikon hulppeiden yhteisesitysten myötä Eden Brentiä alettiin kotikonnuilla kutsua Little Boogalooksi.

Voitettuaan Blues Music Foundationin International Blues Challenge -kilpailun vuonna 2006 Brentin ura on ollut pelkkää nousukiitoa. Hänestä on tullut rootsmusiikkifestivaalien suursuosikki ympäri maapalloa. Hänen lauluääntänsä on luonnehdittu viskinpolttamaksi ja hyvin eletyksi. Jotkut sanovat, että Bessie Smith kohtaa Janis Joplinin asenteen. Toiset ovat verranneet häntä Dinah Washingtoniin, Sarah Vaughanin ja Norah Jonesiin.

Vertailuista viis, Eden Brent on oma itsensä ja hänen oma mestarillinen tyylinsä yhdistää blues, jazz, soul, gospel ja pop herättävät huomiota aina Hollolasta Hong Kongiin, Asikkalasta Austiniin ja Nastolasta Nagasakiin. Aivan sama esiintyykö Eden Brent yksin vai bändin johtajana, esiintymiset ovat aina tuoreita ja spontaaneja. Hän osaa ottaa yleisönsä mestarillisella tavalla. Brentin monipuolista ohjelmistosta löytyy niin nopeita boogieita, balladeja, keskitempoisia shuffleja, hitaita blueseja ja souleja ja jopa vähän komediaa tai ainakin hauskan hassuja humoristisia kappeleita.

Tämä loistava viihdyttäjä on myös kovatasoinen levyttävä artisti, jolta on julkaistu kolme mainiota albumia.

Eden Brent - laulu, pianoTotaalista juurihoitoa modernilla otteella:
Nathan James Trio & Billy Watson (USA)

Jo aiemmin Suomessa pariinkin otteeseen sooloesiintyjänä vieraillut kitaristi-laulaja Nathan James on vuorostaan International Blues Challenge voittaja vuosimallia 2007. Hän kuuluu Etelä-Kalifornian bluesaateliin. Muiden muassa Kim Wilsonin ja James Harmanin luottokitaristina tunnettua Jamesia ylistetään yhdeksi perinnebluesin todellisista osaajista. Hän on myös yksi monipuolisimmista tämän päivän kitaristeista ja hallitsee suvereenisti kyseisen bluesinstrumentin monitahoisen tyylikirjon.

”Yhdenmiehen orkesterina” Jamesin blues on juurevaa peruskamaa, mutta soittimet ovat erikoisia, koska hän on rakentanut ne itse. Kitaroiden kaulat on kiinnitetty pyykkilautoihin, ja toisen kaulana on kirveenvarsi. Lisäksi James soittaa huuliharppua ja tömistää jaloillaan matkalaukun ympärille rakennettua rumpusettiä. Lopputulos kuulostaa varsin hauskalta.

Tällä kertaa Nathan James esittelee sähköisen triokokoonpanonsa, jossa erikoisvieraana on huuliharpisti-laulaja Billy Watson. On vaarana, että Billy Watson varastaa koko shown, jos niin annetaan tapahtua. Watsonilla on huumori vahvasti mukana kaikessa, mitä hän tekee. Hän on myös huuliharpistina ja laulajana todella vakuuttava. Taatusti Nathanin ja Billyn keikkasetin jälkeen kukaan ei enää ihmettele, Billy kuka? Yhtye on saanut valmiiksi esikoislevynsä.

Nathan James - kitarat, laulu
Billy Watson - huuliharppu, laulu
Troy Sandow - basso, huuliharppu ja laulu
Marty Dodson - rummut, lauluRouheaa ja rakastettavan raivokasta perinnebluesia:
Black River Bluesman & Bad Mood Hudson

Suomalaisen vaihtoehtobluesin lipunkantajiin kuuluva Jukka ”Black River Bluesman” Juhola on aina kulkenut omia polkujaan välittämättä musiikin valtavirroista. Polut ovat vieneet esiintymään esimerkiksi Usahan, Brasiliaan, Nepaliin ja useisiin Euroopan maihin.

Mustiolaisen (ruots. Svartå = engl. Black River). Juholan blues ei ole koskaan ollut turhan kaavoihin kangistunutta, eikä häntä ole kahdentoista tahdin perussointukierto kiehtonut. Hänen tyylinsä on primitiivinen ja hypnoottisen simppeleiden riffien varaan rakentuva likainen blues. Omat kappaleet ovat harvinaisen tylyjä, raivokkaita ja laimentamattoman juurimehun kastelemia kouraisuja elämän kitkerimmistä tunnoista, suorastaan alkukantaista mouruamista, hikeä ja voodoota. Jos Black Sabbath soittaisi bluesia, yhtye ehkä kuulostaisi tällaiselta. Varsinkin, jos sekaan heitetään vähän Jim Morrisonia ja Tom Waitsia. Sitten vielä vähän hämmennetään keitosta punkilla.

BRB ja rumpali Antti ”Bad Mood Hudson” Huttunen saavat primitiivisellä sikarilaatikkokitaralla ja rummuilla aikaiseksi melkoisen meiningin. Juhola soittaakin nykyisin käsin valmistettuja sikarilaatikkokitaroita. Niistä erikoisin on kaksikaulainen baritonistereokitara, joka mahdollistaa kitaran ja basson samanaikaisen soiton.

Black River Bluesman - laulu, kitarat
Bad Mood Hudson - rummut, taustalauluOivaltavaa, melodista ja rullaavaa Amerikan-perintöä:
Lena & The Slide Brothers

Lena & The Slide Brothers on uusi tulokas maamme rootsmusiikkiyhtyeiden joukossa. Kuitenkin sen jäsenet ovat olleet mukana jo vuosikaudet toinen toistaan enemmän kunnioitusta herättävissä yhteyksissä, mm. yhtyeen toinen kitaristi Lefty Leppäsen toinen kokoonpano Micke & Lefty feat. Chef menestyi sangen hyvin v. 2012 International Blues Challenge -kilpailussa Memphisissä.

Slide Brothers on yhdistellyt sujuvasti amerikkalaisia musiikillisia vaikutteita, joihin kuuluvat mm. blues, country, soul, gospel, bluegrass ja rock'n'roll. Yhtyeen debyyttilevy on ilmestyi vuonna 2010 ja uusi levy on suunnitteilla. Nimensä mukaisesti bändi esittelee myös runsaasti mehevää slidekitarointia.

Pääkaupunkiseudulta tulevan bändin riveissä on soittajia, jotka osaavat myös laulaa. Pääosia näyttelevät Lena Lindroosin verevät laulutulkinnat, "veljesten" monipuolinen ja runsas iloittelu kielisoitinten parissa sekä yhtyeen käytössä oleva laaja rytminen paletti. Oman materiaalin, joka sisältää tarttuvia melodioita sekä rapeita riffejä, lisänä kuullaan keikoilla versioita tarkoin valituista lainakappaleista.

Lena Lindroos - laulu, basso
Matti Kettunen - kitarat, mandoliini, banjo, taustalaulu
Ville ”Lefty” Leppänen - kitarat, mandoliini, banjo, huuliharppu, taustalaulu
Jupe Litmanen - rummutHytkyvän hyvää rockabillyä:
Tailshakers

Tail Shakers on nuorekas täynnä räjähdysvoimaa oleva rockabilly bändi Lahdesta. Viime kesänä oman kylän pojat loksauttivat brittidiggareiden leuat auki. Nyt on Seurahuoneen vuoro – ja homman nimi on Rockabilly Shakes.

Vuonna 2007 perustetun ja 2010 debyyttialbuminsa julkaisseen yhtyeen suurimmat musiikilliset vaikutteet ovat lähtöisin 50-luvun rivimuusikoilta sekä omasta elämäntyylistä. Roni Lepän tummanpuhutteleva ääni tuo vaihtelevaa syvyyttä niin cover-biiseihin kuin omaankin tuotantoon. Tästä syntyy oiva yhdistelmä 50-luvun rockabillyä omilla mausteilla ja soundeilla.

Roni Leppä - laulu, kitara
Jussi Jokinen - soolokitara
Jari Kallio - basso
Simo Näveri - rummut

Lataa Grand Blues -esite tästä >>Lue täältä Grand Blues tapahtumat 2011 >>